|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 2 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Euphoria_
|
Заглавие: Раждане-Голдън Ретривър помогнете ми Публикувано на: Чет Юли 29, 2010 1:32 am |
|
|
|
Здравейте,имам голдън ретривър на 2 години и е бременна.За първи път и е.Преди два дни я водихме на ветеринар и я гледаха на видеозон и казаха,че до 1 седмица трябва да роди,ще има около 8-10 кученца.Може ли да ми дадете някакви съвети с какво мога да помогна на кучето и какво точно се прави,когато се родят малките?Искам да попитам и още едно нещо днес забелязах,че по земята имаше няколко капки кръв това нормално ли е?Ветеринаря ми обясни някои неща,но в клиповете които има в интернет след като се роди кучето в устата му пъхат една помпичка и вадят нещо като секрет искам да питам относно тази помпичка за какво е и дали е задължителна,защото в един форум ми казаха,че се правело така за да може кученцето да започне да диша?Всякакъв съвет ще ми е от полза.Благодаря ви предварително.
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
frezia1968
|
Заглавие: Re: Раждане-Голдън Ретривър помогнете ми Публикувано на: Чет Юли 29, 2010 9:13 am |
|
|
|
Лекарят би трябвало да каже точно колко са кученцата,ако ги е гледал с видеозон. Нищо не трябва да правиш. Може да му даваш много вода и много течна(като каша или сос) храна,ако огладнее,нотова след като роди. Преди да роди кучето,доколкото зная, престава да се храни. Когато се роди всяко кученце, майката изяжда остатъците от плодния сак. Не съм чувала за дразнене с тръба,но е възможна. Ние имахме куче,израждахме му кученцата аз и брат ми,като се роди,ако има проблем с дишането,се хваща за задните крака и се разтърсва леко,за да започне да диша.
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
Страница 1 от 1
|
[ 2 мнения ] |
|