Аз-жената

Аз-жената

Електронно списание за модерната жена

Дата и час: Пет Сеп 03, 2010 9:19 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: "Резил" ли беше отминалата олимпиада?
МнениеПубликувано на: Пет Авг 29, 2008 7:25 am 
Аватар

Гледахте ли олимпиадата? Аз лично по- голям резил за българския спорт до сега на такъв голям форум не съм виждала. Ама то не беше допинг, ами стрелкинята с кокаин в кръвта, ама то не беше какво ли не. Какво стана? Разбирам, че пари за спорт няма, разбирам, че базите остарели, че треньорите ни предпочитат да ходят в чужбина и там я частни школи, я чужди спортисти тренират. Ама тия скандали с допинга и вечните оправдания че някой ни е натопил или в други спортове, където все съдийските комисии са ни виновни.
Какво ви е мнението? Защо се стигна до всичките тия вече едва ли не "нормални" издънки в спорта?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 29, 2008 8:17 am 
Аватар

Мани,мани не ми се и говори.Пълен резил бяхме с изключение на
1. Добринка Шаламанова (България) - 9:45,04 минути
и още една друга(да не ми се сърдят форумците,но съм на черееешата).
:salud: :salud: :salud:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 29, 2008 12:02 pm 
Аватар

Що бе добре си бяхме - вие какво искате?

Щангистите пропаднаха щото сигурно са дъли ня някой здравеняк я от масажистите, я от треньорите да пикае вместо тях, а той се бил назобил и бил забравил :lol:

Допинг вземат всички!

Има природни таланти като шампионката ни по гребане, ама те са по една бройка на нация...

На волейболистите много им се спеше и американците направо се подиграха с тях - много важно - нито са ми роднини, нито на някого трябва да му пука, че тия момченца са отишли на олимпиада за да се излагат...

Единствените които трябва да ги е яд са самите спортисти и треньорите им - те да казват кой им е крив и дали те сами не са си криви!

Който е бил на море и не е тренирал преди състезанията да се сърди на себеси!

Онова якото момичанце боркинята много ме зарадва - във форма, силна, подготвена, побеждаваща - дали сребро или злато няма значение - български спортист е показал какво може, значение има само за нея - аз съм доволен.

Петър Стойчев го биха на 10 километра :shock: :lol: :lol: :lol: - дали не остана и 6-и :shock: е за тоя медал какво трябваше да направим - да му сменим кръвта със смес от тестостерон на тибетски як и дизелово гориво ли? - Най-добрия в света да оснате 6-и след някакви малки моторници с пластична операция?

Нашия ген от към сила и издържливост е много по-добър от китайския да речем и от много други и ако спортистите бяха затворени заедно една година преди олимпиадата и се хранеха еднакво сигурно щяхме да сме на първо или второ място по медали :lol: да ама химиците са на друго мнение...

Да не мислите че рекордите дето още ги държат българи и българки не лъхат на менделеевата таблица? - да ама от тогава допинг контрола много се подобри - технологична надпревара му се вика на това...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 30, 2008 3:18 pm 
Аватар

Аз не смятам, че беше "резил"!Ние винаги сме били максималисти, което е чудесно, само че не сме ние там нали...вярно страшно ме е яд за допинг скандали и т.н. излагации, обаче че имаме талантливи спортисти и това е вярно; хората, които работят и се трудят ежедневно, тези които живеят за спорта и обичат това, което правят си личат отдалеко...тези, в чиито очи виждаме сълзи на щастие при победа или болка при загуба,...това са спортистите с душа, заради тях си струва да се гледа спорта...не можем да сме вечно съдници на някого...има много, заслужаващи похвала и аз им казвам Браво и за куража и за смелостта; имаше такива, които отидоха и се бориха, но просто не са имали късмет, други, които здравословното състояние им попречи да се представят по- добре...но всички те отидоха, за да представляват страната ни и аз им Благодаря!Нека не поставяме всички под общ знаменател!И дано следващата олимпиада бъде по- добра за нас!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 30, 2008 3:56 pm 
Аватар

Аз не отричам спортистите, които наистина имат душа за спорта. На Данчо му стисках палци. Плаках, че не взе злато, защото го заслужава, но гадната контузия не му позволи. Не съжелявам и за Станка, че не взе злато, а сребро и Кирил Терзиев, който пък донесе бронз за България. И тримата имат сърца на спортисти, както и много други. Ама когато всичко е придружено със скандали, когато никой дори не се извини за нещата, които се случиха как да не си помисля, че допинга, че "игричките" са живата истина. Слушам само оправдания. спомням си преди доста време, когато хванаха Бен Джонсън с допинг. Човека даде пресконференция. Представи се (макар всички да знаеха кой е) и със сълзи на очи призна за допинга. А Мерион Джонс? Нали и нея я хванаха с допинг макар на няколко пъти излизаха противоречиви информации. И тя застана пред журналистите и си призна. Че даже май и спечелените медали си върна. И не са само тези двамата. Един спортист трябва не само да умее да печели, но и да губи. Дори и загубата да е извън стадиона, извън басейна, извън залата. Аз не чух досега нито един български спортист да се е извинил на хората за това, че е провалил не само своите надежди, ами и на хората, които го подкрепят. А те го заслужават. Обикновенните хора пред телевизорите, които дори и да не разбират нищо от някой спорт когато видят, че българин/и се сустезава се 'залепва" пред телевизора и съпреживява. И вика" Хайде, можеш, хайде...." без може би дори и да знае името на спортиста. Но знае, че е българин/ка. Дори и дребните неща се отбягват ей така. е кой беше виновен за екипите на волейболистите. Не стига че на всички един номер (XXXl) им доставили, ами и вместо българския трикольор били сложили на Ямайка или там на някой си друг. Стрелкинята с кокаина? Някой чу ли я да застане прес камерите и да каже нещо. Па макар и едно " Съжелявам" или някакво си там обяснение да даде. Ама не. Много си права за спортистите по душа. Бих добавила и в сърцето. И съм далеко от мисълта да поставям всички под един знаменател. Аз съм от другата страна. От страната, която плаче заедно с тях, от страната която се радва заедно с тях. И аз също заслужавам доверие. Не злата, сребра, бронз. Заслужавам да знам, защо моето доверие което им дадох, някой го сложиха в задния си джоб. Е те тогава, когато някоя ми покаже, че наисти не е захвърлил доверието ми па макар и да е в "издънка" аз съм склонна да кажа " Да. Той е спортист. Той е човек на честа. Това което направи изисква кураж".
Красавеца си е напълно прав за допинга. Обаче аз съм горда, че вече 21 години рекорда на Стефка Костадинова от 209см никоя не го е подобрила. Сега на олимпиадата видяхме доста близки резултати, но да си призная- аз стисках палци рекода на Стефка да се задържи. Незнам защо. Ей така, защото съм българка, защото Стефка беше феноменална, защото искам поне когато казват статистиката по време на скоковете да чувам " Стефка Костадинова- България"

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 30, 2008 4:20 pm 
Аватар

Krasavec:
"Да не мислите че рекордите дето още ги държат българи и българки не лъхат на менделеевата таблица?"

Има да си плачем за Менделейчо... :cry Било то, каквото било...
А и спортната ни федерация дава ли някакъв стимул на някого да се бори за медал- Не! Еми тогава, какво можем да искаме от спортистите ни? - Нищо. Добре, че пак се намира по някой друг спонсор, че да ни отсрамват тук-там и да се чува, че има такава държава България... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 30, 2008 5:37 pm 
Аватар

B_You написа:
Krasavec:
"Да не мислите че рекордите дето още ги държат българи и българки не лъхат на менделеевата таблица?"

Има да си плачем за Менделейчо... :cry Било то, каквото било...
А и спортната ни федерация дава ли някакъв стимул на някого да се бори за медал- Не! Еми тогава, какво можем да искаме от спортистите ни? - Нищо. Добре, че пак се намира по някой друг спонсор, че да ни отсрамват тук-там и да се чува, че има такава държава България... :roll:

Тия дето се намират тук-там са тия дето ако нямаше допинг щяха да са истинските олимпийски шампиони.

В оригиналните Олимпийски игри всички състезатели са се състезавали във всички дисциплини ;-) - т.е. било е многобой...

Как се взема медал в плуването или в щангите?

Трябва или да си Величко Чолаков (размазва А8-ца и му нема нищо) дето редовно му вървеше на трети и втори веста или нощем да спиш в БАН :lol: - до опитния атомен реактор :lol:

Бен Джонсън ме беше впечатлил страшно много :shock: - дори с допинг не успя да даде време като последния рекордьор в спринта на 100 метра, въпреки че той е човека който се е движил с най-голяма скорост на равно - 43 километра в час пише го по учебниците за класовете до 4-и клас!!!

В моите учебници пишеше 40-41 :!: :shock: - с допинг или не - никой не се е движил толкова бързо - и пак не е давал такова време :shock:

Знаете ли как ще изглежда сегашния рекордьор на 100 м. ако го сложим до Бен Джонсън - като трабант до драгстер от клас Топ Фюъл (8.000 до 13-15.000 коня :razz: ) - е как тоя хилав циганин бега толкоз бърже?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 31, 2008 11:35 am 
Аватар

Krasavec написа:
Знаете ли как ще изглежда сегашния рекордьор на 100 м. ако го сложим до Бен Джонсън - като трабант до драгстер от клас Топ Фюъл (8.000 до 13-15.000 коня :razz: ) - е как тоя хилав циганин бега толкоз бърже?

Въпрос на гориво :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 31, 2008 8:23 pm 
Аватар

Щяхме да бъдем по-добре ако в Пекин нямаше измами,вече се разкри че е имало неправомерни участници от Китай,също така е имало и необективно оценяване

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа